Посета Сајму књига и Сајму образовања и наставних средстава

У среду, 25.10.2023. године, наши ученици и наставници посетили су 66. међународни београдски Сајам књига и 52. Сајам образовања и наставних средстава. 

„Образована Србија, успешна Србија“ слоган је Сајма образовања и наставних средстава. Поред промовисања учења као доживотног процеса и указивања на значај школовања и усавршавања, излагачки програм обухвата све што је потребно за опремање и рад васпитно-образованих установа – од предшколских до институција високог образовања.

Бави се свим сегментима просветног система: формалним и неформалним образовањем, доживотним учењем, трансфером знања, инклузивним образовањем, неговањем талената, међународном сарадњом. Највећи квалитет знања је што нема привилегованих, на знање сви имају право. Увек се може стицати, али га нико, никаквим средствима, никоме не може одузети.

Ученици и њихови наставници су и овог пута уживали у разгледању штандова са књигама и иновативним наставним средствима, а у Кладово су се вратили са доста “плена”, као и сваке године.